Om offentlig konst med Anna Högberg

Projektdeltagare och Anna Högberg under studieresan till Nynäs slott och Art Lab Gnesta som var i slutet av september. Foto: Sofia Ekström

På torsdag kväll den 10 oktober håller Anna Högberg ett seminarium om offentlig konst och gestaltad livsmiljö med introduktion till det portfolioprogram och det Open Call som kommer att hållas inom ramen för projektet KnowHow.

Föreläsning om offentlig konst med Anna Högberg

Föreläsning samt en introduktion till portfolioprogram

Anna Högberg ger en kort tillbakablick på svensk offentlig konst, visar några offentliga gestaltningar från idag, och berättar om politiken för gestaltad livsmiljö - som innebär att konstnärers arbete i samhället kan ges större plats. KnowHows portfolioprogram innehåller kurser och träffar kring text, bild och hur du anpassar dina portfolios till det jobb eller uppdrag du söker.

Under och efter föreläsningen finns det tid att ställa frågor. Tillfället på Medborgarhuset är ett av flera träffar där deltagarna också presenterar sig och sina konstnärskap för varandra på ett enkelt sätt. Anna Högberg är ansvarig för KnowHows Open Call som öppnar för anmälan inom kort och kan ge mer info om det.

Anna Högberg är bildkonstnär, har arbetat med offentliga gestaltningar och har erfarenhet av att arbeta med att förverkliga den statliga politiken för gestaltad livsmiljö i kommun och region bl a Gävleborgs län. Anna har också varit projektledare på Statens konstråd och utbildar konstnärer i att ansöka om uppdrag.

Tid: Torsdag 10 oktober Klockan 17:00-19:00

Plats: Hägerstensåsens Medborgarhus, Riksdalervägen 2

T-Bana: Hägerstensåsen

Projektet KnowHow har ett nyhetsbrev. Prenumerera

Gå till hemsidan för KnowHow

Mer om Anna Högberg