Bindningar i kombination av hål

Helena Pernov, Tove Starfelt, Linnea Dalstrand och Alva Noreen visar textil installation 7- 22 september på Galleri KC, Erik Dahlbergsgatan 6 i Göteborg. Öppet kl. 12-16 tis- sönd.

" I glappet och luckorna, söker vi oss fram och närmar oss varandra på distans. Vi väver, skissar, syr och ritar i syfte att skapa något nytt, tillsammans. En dialog i materialet, i pendlingen mellan det precisa och det osäkra. "

Samarbetet har sin utgångspunkt i ett gemensamt färgbad där vi växtfärgar garn och tyg. Därefter arbetar vi enskilt i varsin ateljé med olika tekniker för att till sist göra en gemensam installation i gallerirummet.

Biografi: Alva Noreen, Helena Pernow, Linnea Dalstrand och Tove Starfelt är fyra konstnärer vars arbeten på olika sätt berör textilen, kroppen och rummet. De rör sig mellan skulpturala installationer och tvådimensionella ytor i ett gemensamt intresse för textilen som material och objekt. De möttes under sin studietid på HDK-Valand Campus Steneby och har sedan dess fortsatt samarbeta i olika konstnärliga projekt.